Българските граждани да не изпитват тревога и притеснение относно цената

...
 Българските граждани да не изпитват тревога и притеснение относно цената
Коментари Харесай

„Без тревога и притеснение“: Токът ще поскъпне средно с 2% от 1 юли, уверява КЕВР

 „ Българските жители да не изпитват паника и терзание по отношение на цената на електрическата сила от 1 юли. Средното изменение ще е към 2%. “

Това съобщи ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) доцент Иван Иванов на брифинг по отношение на предстоящата цена на електрическата сила за битовите консуматори от 1 юли 2024 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Председателят на КЕВР уточни, че в обществото продължава да се натрупва напрежение във връзка с цената на електрическата сила от 1 юли 2024 година

" Категорично декларирам, че за идващия едногодишен ценови интервал цената на електрическата сила от АЕЦ " Козлодуй " ще остане на практика непроменена ", сподели той.

Иванов уточни, че първичното заявление на АЕЦ " Козлодуй " беше за повишение на цената с 30%, само че надлежно то беше оттеглено.

През 2023 година АЕЦ " Козлодуй " изиска 69,77 лева, а тази година – 69,14 лева

" Преди два дни в комисията постъпи второ заявление от АЕЦ " Козлодуй ", добави Иванов и разгласи, че няма никакво съображение тази година КЕВР да се произнесе с решение по цена, друга от миналогодишната.

Като втора, по-важна тематика, Иванов открои какви ще са прогнозите за ценана на електрическата сила от 1 юли 2024 до 30 юни 2025 година

По думите му КЕВР постоянно регистрира публичния интерес.

" Българските жители да не изпитват паника и терзание по отношение на цената на електрическата сила от 1 юли 2024 година Средното изменение на цената на електрическата силата от 1 юли 2024 година ще бъде към 2% ", увери той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР